8 Nis 2010

ŞEMS SURESİ


ŞEMS SURESİ

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا٭ فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا٭ قَدْ أَفْلَحَ مَن زَكَّاهَا٭ وَقَدْ خَابَ مَن دَسَّاهَا٭
Şems Suresi ayet 7-10

Cenab-ı Allah’u Teâlâ nefisle kasem ediyor ki, nefis beşeridir ve nefis ihtiratıdır (icatıdır). Ve o nefse rüşt ile fucuri de ilham yoluyla nefse bildirilmiştir. Hayr ile şerri nefse beyan etmiştir. Her kim taati ilahiyesiyle nefsini tezkiye etmiş ise, mutlaka felehyab olmuştur. (kurtuluşa ermiştir). Ama her kim küfürle, fucurla, fısıkla, münafıklıkla, nefsine hakarette ve zulüm etmiş ise insanlık aleminden çıkmış olur. Evet, her kim nefsin havasına itaat ederse, Mevla’sına asi olursa, o akıllı insanların zümresinden çıkmış olur.  Cemaati cuhelaya (cahillere) ilhak olur (katılır). Divanı ebrarlarından ismi ğabi (kalınkafalı) ve hamkaunnas (insanların ahmağı) diye geçiyor. El iyazu billahi.

Bediûzzaman Said Nursi Talebelerinden Fakih Şükrü zâde
Muhammed Nuri ÇELİK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

E=mc2 ?

Güneş Sistemi

Güneş Sistemi
Üstteki resimle bu resim arasındaki benzerliği farketmişsinizdir Güneş Sistemi de diğer sistemlerle birlikte bir merkez etrafında dönmektedir. Ancak biz henüz bunu keşfedemediğimizden bu sözün bilimsel bir dayanağı yoktur.

Cevşen