8 Nis 2010

İNFİTÂR SURESİ


İNFİTÂR SURESİ

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
يَا أَيُّهَا الْإِنسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ
İnfitâr Suresi ayet 6

الَّذِي خَلَقَكَ فَسَوَّاكَ فَعَدَلَكَ
İnfitâr Suresi ayet 7 

فِي أَيِّ صُورَةٍ مَّا شَاء رَكَّبَكَ
İnfitâr Suresi ayet 8 

كَلَّا بَلْ تُكَذِّبُونَ بِالدِّينِ
İnfitâr Suresi ayet 9

وَإِنَّ عَلَيْكُمْ لَحَافِظِينَ
İnfitâr Suresi ayet 10

كِرَامًا كَاتِبِينَ
İnfitâr Suresi ayet 11

يَعْلَمُونَ مَا تَفْعَلُونَ
İnfitâr Suresi ayet 12


إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِي نَعِيمٍ
İnfitâr Suresi ayet 13 

وَإِنَّ الْفُجَّارَ لَفِي جَحِيمٍ
İnfitâr Suresi ayet 14

Ey insan hangi bir şeydir ki ihsanı ilahiyeyi hileleriyle, ihanetiyle, seni aldatıp, sana unutturmuştur ki, sana cesaret verip, isyanlardan münhemik (çok düşkün) ettirmiştir. Ubudiyeti ilahiyeden (Allaha ibadet etmeyi) istinkâf ettirmiştir (kabul ettirmemiştir). O Yüce Mevla ki; seni âdemden vucuda getirip, istediği doğrultusunda salimül aza (uzuvları sağlam) olarak, göz, kulak, kalp, feraset, akıl vererek muhtedidul kame (hidayete ulaşma) isteğiyle iman eden bila noksan (noksansız) yaratmıştır. Lekad haleknal insane fi ahseni tekvimin buyurmuştur. Ne fayda.

 Ey müşrikler!

Sizler hesap gününü tekzip edip, isyan ediyorsunuz. Halbuki sizinle beraber, hafeza meleklerimiz vardır. Teftişi amelinizi yaparak, defteri amelinizde kaydederler ki ruzi cezada o amele göre muamele edilsin ki dünyada iken takva yoluyla, Allah’ın gadabından korkup icrai evamiri ilahiyeye ifa edenler için cennet nimetleriyle beraber vardır. Ama ehli kefere ki Allah’u Teâlâ ya isyan edip, peygamberi ve Kuran’ı tanımayıp, Dini Mübini İslam’a alayı ve istihza ederek, halkı da hidayet yolundan çevirip, delalet yoluna sevk edenler için. Elbette ki cehennem vardır. Bila şüphe (şüphesiz) ve la reyp (şeksiz).

Bediûzzaman Said Nursi Talebelerinden Fakih Şükrü zâde
Muhammed Nuri ÇELİK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

E=mc2 ?

Güneş Sistemi

Güneş Sistemi
Üstteki resimle bu resim arasındaki benzerliği farketmişsinizdir Güneş Sistemi de diğer sistemlerle birlikte bir merkez etrafında dönmektedir. Ancak biz henüz bunu keşfedemediğimizden bu sözün bilimsel bir dayanağı yoktur.

Cevşen