8 Nis 2010

NEBE SURESİ


NEBE SURESİ

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
إِنَّ يَوْمَ الْفَصْلِ كَانَ مِيقَاتًا
Nebe Suresi ayet 17

يَوْمَ يُنفَخُ فِي الصُّورِ فَتَأْتُونَ أَفْوَاجًا

Nebe Suresi ayet 18


Evet, istihkak eden gün belli bir zamanda ki indi ilahiyede vakti bellidir. Elbette gelecektir. Son olarak, nefhayı sur emri ilahi ile ifa edildiğinden ki buna nefhayı kıyam deniliyor. Her canlı yerinden kalkıp, haşır arasesinde toplanıp, seyir ile mahkemeyi kübrayı ilahiyeye çağrılıp, hesap sorulup, amele göre muameleye muvaffak olarak, ya cennet ve yahut diğer makamı boylayacaktır. Efvacen yani cemaat cemaat, zümre zümre olarak demektir. Süleha (Salihler) zümresi, şüheda zümresi, ulema zümresi, eshiya (cömertler) zümresi, enbiya zümresi, evliya zümresi, fukurayı sabirin (sabreden yoksullar) zümresi, ağniyei şakirin (şükreden ve infâk eden zenginler) zümresi, muhibbin zümresi, sonra ehli küfrün, münafıkın, füsakın, facirin, ebli beğyu zülüm zalimin ve ehli rüşvet, kumar, zina, hamir (içki içen), nemime (laf taşıyan), gıybet, aku valideyn (ana babasına asilik eden), hırsız, hukuka tecavüz, komşuyu tedirgin, fesat çıkaran ve saireleri gelecektir. Estaizu billahi min şururihim amin.
Durumları çok vahimdir.

إِنَّ لِلْمُتَّقِينَ مَفَازًا
Nebe Suresi ayet 31

حَدَائِقَ وَأَعْنَابًا
Nebe Suresi ayet 32 

Evet, dünyada iken takvaya haiz olarak, Allah’ın yasaklarından içtinap ederek, evamiri ilahiyeyi ifa edenler için, kurtuluş vardır. Ve onlara cennet bostanları meyveleriyle beraber vardır ki her zaman meyveler tazedir. Eksiklik yoktur.


Bediûzzaman Said Nursi Talebelerinden Fakih Şükrü zâde
Muhammed Nuri ÇELİK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

E=mc2 ?

Güneş Sistemi

Güneş Sistemi
Üstteki resimle bu resim arasındaki benzerliği farketmişsinizdir Güneş Sistemi de diğer sistemlerle birlikte bir merkez etrafında dönmektedir. Ancak biz henüz bunu keşfedemediğimizden bu sözün bilimsel bir dayanağı yoktur.

Cevşen