8 Nis 2010

KADİR SURESİ


KADİR SURESİ


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ٭ وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ٭ لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ٭ تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ٭ سَلَامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ٭

Kadir Suresi Ayet 1,2,3,4,5

Biz azümüşan bu mucizül beyan Kuran-il Kerim’i bu gecede inzal etmesinden dolayı, büyük bir kadre münasip görüldü. İlken levhul mahfuzdan, dünya semasına def’atan indirdikten sonra, yere de cibrili emin vasıtasıyla 23 sene zarfında bi hasebil hicap tamamlanmıştır. Evet, fazilet bakımından, sevapça bin geceye bedeldir. Bu şerifi Kuran’ı Kerim’in nuzulundan almıştır.  Bu gece de görevli melekler yere inip, kaza ve kaderi ilahiyeyi bir seneye kadar, Allah’u Teâlâ’nın emriyle yazarlardır. O gecede sabaha kadar melekler müminlere selam verip, dualarına âmin deyip, günahlarının affını talep ederler.

Kadir suresi seçkin ayetleriyle burada son buldu.

Bediûzzaman Said Nursi Talebelerinden Fakih Şükrü zâde
Muhammed Nuri ÇELİK



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

E=mc2 ?

Güneş Sistemi

Güneş Sistemi
Üstteki resimle bu resim arasındaki benzerliği farketmişsinizdir Güneş Sistemi de diğer sistemlerle birlikte bir merkez etrafında dönmektedir. Ancak biz henüz bunu keşfedemediğimizden bu sözün bilimsel bir dayanağı yoktur.

Cevşen