9 Nis 2010

YÛSUF SURESİ


YÛSUF SURESİ


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


وَأَنَّ اللّهَ لاَ يَهْدِي كَيْدَ الْخَائِنِينَ

Yûsuf Suresi ayet 52

Yani Allah’u Teâlâ hainleri muvaffak kılmaz.

إِنَّ النَّفْسَ لأَمَّارَةٌ بِالسُّوءِ

Yûsuf Suresi ayet 53

Allah’ın emirlerine karşı nefis terki emri hayale getirir. Bir nefsin yapacağı kötülük yüz şeytan yapamaz. Hatta şeytanı yoldan çıkaran bile nefistir.

 نَرْفَعُ دَرَجَاتٍ مِّن نَّشَاء وَفَوْقَ كُلِّ ذِي عِلْمٍ عَلِيمٌ

Yûsuf Suresi ayet 76

Yani ilim vasıtasıyla bazı ibadimizin dereceleri yükseltiriz. Allah’a yetişinceye kadar. Yani Allah’ın huzuri maallasına kavuşuncaya kadar cibrili emin gibi

وَمَا أَكْثَرُ النَّاسِ وَلَوْ حَرَصْتَ بِمُؤْمِنِينَ

Yûsuf Suresi ayet 103

Ey Nebiyim Muhammed (s.a.s)!

Her ne kadar insanları hidayete kavuşturmak için çokça sayini harcıyorsan da velâkin, çoğu küfürlerinde sabitül kıdem oldukları için imana gelmezler.

وَمَا تَسْأَلُهُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِنْ هُوَ إِلاَّ ذِكْرٌ لِّلْعَالَمِينَ

Yûsuf Suresi ayet 104

Senin kavminde çokları Allah’ın Halık ve Rezzak olarak tasdik edip, mea haza tekziplerini de terk etmeyip, ikrarı şirk ediyorlar.

قُلْ هَـذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَاْ وَمَنِ اتَّبَعَنِي وَسُبْحَانَ اللّهِ وَمَا أَنَاْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ

Yûsuf Suresi ayet 108

Ey Muhammed (s.a.s)! De ki:
          
        Benim tabiî olduğum yol işte ilahi yol Kuran-ı Kerim’in gösterdiği yoldur. Ancak insanları bu rahi müstakime davet ediyorum. Benimle beraber inanmış vadi’h yoldur ki kabul etmişizdir. Biz mümin muvahhit (Allahın birliğine inanmış) olarak sizin şirkinizden Allah’ı tenzih ediyor ve müşriklerden değiliz de.

Bediûzzaman Said Nursi Talebelerinden Fakih Şükrü zâde
Muhammed Nuri ÇELİK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

E=mc2 ?

Güneş Sistemi

Güneş Sistemi
Üstteki resimle bu resim arasındaki benzerliği farketmişsinizdir Güneş Sistemi de diğer sistemlerle birlikte bir merkez etrafında dönmektedir. Ancak biz henüz bunu keşfedemediğimizden bu sözün bilimsel bir dayanağı yoktur.

Cevşen