8 Nis 2010

A’LÂ SURESİ


A’LÂ SURESİ

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
فَذَكِّرْ إِن نَّفَعَتِ الذِّكْرَى٭ سَيَذَّكَّرُ مَن يَخْشَى٭ وَيَتَجَنَّبُهَا الْأَشْقَى٭ الَّذِي يَصْلَى النَّارَ الْكُبْرَى٭ ثُمَّ لَا يَمُوتُ فِيهَا وَلَا يَحْيَى٭ قَدْ أَفْلَحَ مَن تَزَكَّى٭
A’lâ Suresi Ayet 9 – 14

Evet, ey nebiyim Muhammed (s.a.v)!
 Kur’an’la nasihat eyle. Elbette Kuran’ın nasihatı fayda verecektir. Nasıl ki diğer yerde fezekkir bil kurani men yehafu vaidi buyurmuştur. Evet, bu zikirle Allah’ın gadabından korkanlar menfaatleneceklerdir. Ama şaki kâfirler, bu nasihati kuraniyeden uzaklaşırlar ve kabul etmezler. O insanlar ki narı cehennemin yakıtı olmuşlardır. Öyle bir nar ki içindekiler ne ölür ki kurtulsun ve ne de çıkacak ki istarahata kavuşsun. Belki daimi olarak, o narı cehennemde kalacaklardır. Ama nefsini menhiyatlardan (yasaklardan) ve fuhşiyatlardan muhafaza edenler, imanla müzeyyen (süslü) olanlar, elbette kurtulmuşlardır. Zira ameller halis olarak olmuştur elbette. Zira ameli halis sahibini kurtarır. 

Bediûzzaman Said Nursi Talebelerinden Fakih Şükrü zâde
Muhammed Nuri ÇELİK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

E=mc2 ?

Güneş Sistemi

Güneş Sistemi
Üstteki resimle bu resim arasındaki benzerliği farketmişsinizdir Güneş Sistemi de diğer sistemlerle birlikte bir merkez etrafında dönmektedir. Ancak biz henüz bunu keşfedemediğimizden bu sözün bilimsel bir dayanağı yoktur.

Cevşen