9 Nis 2010

CİN SURESİ


CİN SURESİ

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
قُلْ إِنَّمَا أَدْعُو رَبِّي وَلَا أُشْرِكُ بِهِ أَحَدًا
Cin Suresi ayet 20 

قُلْ إِنِّي لَا أَمْلِكُ لَكُمْ ضَرًّا وَلَا رَشَدًا
Cin Suresi ayet 21 


قُلْ إِنِّي لَن يُجِيرَنِي مِنَ اللَّهِ أَحَدٌ وَلَنْ أَجِدَ مِن دُونِهِ مُلْتَحَدًا
Cin Suresi ayet 22 

إِلَّا بَلَاغًا مِّنَ اللَّهِ وَرِسَالَاتِهِ وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَإِنَّ لَهُ نَارَ جَهَنَّمَ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا
Cin Suresi ayet 23 


Cenab-ı Allah’u Zülcelâl Hazretleri, ehli küffarın (a.s)’mı davet ederken, şu cevabı verilsin buyurdu. Ancak ehadül vahit olan Allah’ıma ibadet ederim. Sizler gibi puta, seneme tapmam. Ve yine de ki: Ben lişeyimma nefsime malık değilim. Nefsim Hâkimi mutlak olan ferdi semed olan Allah’ımın yedi kudretindedir.
Ben sizlere de zarar ile menfaati gösteremem. Hepimizin sahibi kudreti kâmile olan Hayyi Kayyumdur. Yine diyesin ki hiçbir kimse beni azabı ilahiyemden kurtaramaz, vaki olduğu zaman onun rahmetinden başka bana melce’ (sığınak) yoktur. O Yüce Allah’tan başka yardımcı 

bulunamaz. Melce’ o zaman olur eğer ben ilahi emirleri tebliğ edersem, sizlere nasihat edersem, irşadınıza sayimi (çabamı) harcarsam. Ancak bu görevi ifa edersem, hakkıyla tebligatı yaparsam, o zaman melceim olur. Nasırım da (yardımcımda) olur. Ben de kurtulmuş olurum. Her kim Allah’a ve Allah’ın Resul’üne terki evamirleriyle (emirlerini terkeyleyerek) isyan ederse, onun için ancak ve ancak narı cehennem vardır. O narda ebedi olarak kalacaktır. Çünkü bu insan dünyada iken Allah’a ve Allah’ın sözlerine inanmamış, Resul’ünü tekzip etmiş, böylesilerin yerleri ebedi olarak narı cehennemdir.

Bediûzzaman Said Nursi Talebelerinden Fakih Şükrü zâde
Muhammed Nuri ÇELİK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

E=mc2 ?

Güneş Sistemi

Güneş Sistemi
Üstteki resimle bu resim arasındaki benzerliği farketmişsinizdir Güneş Sistemi de diğer sistemlerle birlikte bir merkez etrafında dönmektedir. Ancak biz henüz bunu keşfedemediğimizden bu sözün bilimsel bir dayanağı yoktur.

Cevşen