8 Nis 2010

TEBBET SURESİ


TEBBET SURESİ

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
تَبَّتْ يَدَا أَبِي لَهَبٍ وَتَبَّ٭ مَا أَغْنَى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَ٭ سَيَصْلَى نَارًا ذَاتَ لَهَبٍ٭ وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ٭ فِي جِيدِهَا حَبْلٌ مِّن مَّسَدٍ٭
Tebbet Suresi 

Bu süreyi pek yazmayı istemedim.  Ama kitabın akışına göre yazıldı. Her ne kadar müşrik ise de Ebu Lehep; Efendimizin amcası olarak, gıyretine dokunur diye kendimi tutmak istedim. Evet, helak Ebu Lehibin elleri ki helak oldu. Onun malı ve evladı kendine bir fayda vermedi. Ama gelecekte alevlenip, olan narı cehenneme atılacaktır. Onun refikası ki avrâ ummi cemildir. Bu kadının boynunda hurma lifi gibi, ateş zincirleri boynuna sarıp, cehennem ateşine atılacaktır. (A.s) Efendimize ne kadar işkence, zulüm, hakaret ettikleri her çeşitleriyle kaleme döküp, dile getirmek benim için hayli güçtür. Ancak talep eden varsa, tefsirlere bakıp, anlayabilecektir. Zira kolay değildir. En yakın olan kişi Allah’ın en sevdiği olana, bu kadar zulüm etmek. Elbette ibret vericidir hayret vericidir.

Bediûzzaman Said Nursi Talebelerinden Fakih Şükrü zâde
Muhammed Nuri ÇELİK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

E=mc2 ?

Güneş Sistemi

Güneş Sistemi
Üstteki resimle bu resim arasındaki benzerliği farketmişsinizdir Güneş Sistemi de diğer sistemlerle birlikte bir merkez etrafında dönmektedir. Ancak biz henüz bunu keşfedemediğimizden bu sözün bilimsel bir dayanağı yoktur.

Cevşen