8 Nis 2010

NASR SURESİ


NASR SURESİ


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
إِذَا جَاء نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ٭ وَرَأَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللَّهِ أَفْوَاجًا٭ فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ كَانَ تَوَّابًا٭
Nasr Suresi

Hitabı ilahi Muhammed-ül Resul’e dir. Mekke’nin fethinden haber veriliyor. Nububatın gıybi şeylerden haberdar olan, bir şeydir ki Allah’u Teâlâ, fethi Mekke’nin olacağından haber vermektedir. Evet, fethi Mekke’den sonra, Araplar cemaat cemaat, İslam’a dâhil oldular. Arap kabileleri bunu itibar ediyorlardı. Şayet Muhammed-ül Resul (s.a.s) kendi kavmine galip oluyorsa, inanıyoruz ki peygamberdir. Şüphemiz kalmaz. O vakit biz de elbette ki dini islamı kabul edip, peygamberin yanında saf tutarız diye müntezir (bekler) oldular. Ve fetihten sonra, zümre zümre gelip, İslam’ı kabul edip, dini mübini Muhammedi’ye girdiler.

Ey nebiyim Muhammed (s.a.s)!

Sana bu nimeti ilahi ki, ihsan edilmiştir. Şükrünü ifa etmek üzere, ibadet eyle. Hem kendine ve hem de ümmetine günahların bağışlanmasını talep eyle. Bilesin ki O Yüce Allah’u Zülcelâl vel ikram, kulun tövbesini kabul buyurucudur. Burada Cenab-ı Allah’u Teâlâ kullarına kabuli ilahi olarak, yol gösteriyor. Ve buyuruyor ki:
Ey kulum! Nidamet eyle, bana gel, af edeyim, elbette ki veririm.

Bediûzzaman Said Nursi Talebelerinden Fakih Şükrü zâde
Muhammed Nuri ÇELİK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

E=mc2 ?

Güneş Sistemi

Güneş Sistemi
Üstteki resimle bu resim arasındaki benzerliği farketmişsinizdir Güneş Sistemi de diğer sistemlerle birlikte bir merkez etrafında dönmektedir. Ancak biz henüz bunu keşfedemediğimizden bu sözün bilimsel bir dayanağı yoktur.

Cevşen