8 Nis 2010

MÂÛN SURESİ


MÂÛN SURESİ

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
أَرَأَيْتَ الَّذِي يُكَذِّبُ بِالدِّينِ٭ فَذَلِكَ الَّذِي يَدُعُّ الْيَتِيمَ٭ وَلَا يَحُضُّ عَلَى طَعَامِ الْمِسْكِينِ٭ فَوَيْلٌ لِّلْمُصَلِّينَ٭ الَّذِينَ هُمْ عَن صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ٭ الَّذِينَ هُمْ يُرَاؤُونَ٭ وَيَمْنَعُونَ الْمَاعُونَ٭
Mâûn Suresi

Acaba yevmi ceza ve yevmi hesap inkâr edenleri tanıyor musun? Vasıflarının ne olduğunu biliyor musun? İşte vasıfları bunlardır ki; yetimleri kovuyorlar. Haklarını vermezler. Hor gözle bakıyorlar. Miskinlere yardımda bulunmazlar. Milleti de yardım etmeye teşvik etmezler. Helak o münafık olan müselliye olsun ki; namazlarını dar vakte kadar tahir eder (erteler), sonra kılar. Tadili erkânsız olarak, kılar. Adabı selat (namaz adabının) ne olduğuna riayet etmeyerek kılar. O kişiler ki, nas içinde başka bir şekilde yani teenni ile (dikkatlice) kılarlar ki halk desin bu insan salihlerdendir. Ve kimseye menfaatleri olmaz zarardan başka.

Bediûzzaman Said Nursi Talebelerinden Fakih Şükrü zâde
Muhammed Nuri ÇELİK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

E=mc2 ?

Güneş Sistemi

Güneş Sistemi
Üstteki resimle bu resim arasındaki benzerliği farketmişsinizdir Güneş Sistemi de diğer sistemlerle birlikte bir merkez etrafında dönmektedir. Ancak biz henüz bunu keşfedemediğimizden bu sözün bilimsel bir dayanağı yoktur.

Cevşen