8 Nis 2010

KÂFİRÛN SURESİ


KÂFİRÛN SURESİ


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ
قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَ٭ لَا أَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَ٭ وَلَا أَنتُمْ عَابِدُونَ مَا أَعْبُدُ

Kâfirûn Suresi Ayet 1,2,3

Her ne kadar bu sure mensuh ise de vukuati zamaniye anlamak için, yazmak münasip görüldü. Evet, küffar ehli, (a.s) Efendimize put ve senemlerine ibadet etmeye davet ettikleri zaman, Allah’u Teâlâ haber verdi ki:

Ey nebiyim Muhammed (s.a.v)!

O müşriklere de ki: ‘Sizlerin mabutlarınıza ibadet etmem. Zira onlar zay edileceklerdir ve onlar cansız, ruhsuz olan gayri ma’kul şeylerdir. Sizler yaparak tapmışsınız. Sizler batıl ve menhus (uğursuz) bir fikre sahip olmuşsunuz. Aklınız yok mu? Hafızanız çalışmıyor mu ki sizler bu kadar cahilane hareke ediyorsunuz ki yaptığınız ve kabul eylediğiniz, sizin haricinizden hiçbir şeyi kabul etmez? İlahi vahit mucidi külli eşya kadiri külli şey masuvusına maliki mutlak Allah’u Teâlâ’ya sizlere ne olmuş ki istinkâf ederek (çekinerek), ibadet etmiyorsunuz? Nasıl oluyor da her şeyi bildiğim halde beni de, sizleri de, yoktan var eden, halıkı külli şeyden vazgeçip, sizin kabul eylediğiniz şeytanı, senem ve putlarınıza döneyim? Bu gayri kabili kabuldur. Ne siz, ne de sizin Senemleriniz. Cehenneme kadar yolunuz açıktır. Allah’ıma ibadet edip, Allah’ıma mütevekkilen peygamberlik görevimi devam ederim.

Bediûzzaman Said Nursi Talebelerinden Fakih Şükrü zâde
Muhammed Nuri ÇELİK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

E=mc2 ?

Güneş Sistemi

Güneş Sistemi
Üstteki resimle bu resim arasındaki benzerliği farketmişsinizdir Güneş Sistemi de diğer sistemlerle birlikte bir merkez etrafında dönmektedir. Ancak biz henüz bunu keşfedemediğimizden bu sözün bilimsel bir dayanağı yoktur.

Cevşen